FAQ
 • IDEAL
 • Bankoverschrijving
 • PayPal
 • Mastercard
 • Visa
 • Klarna
 • Bankcontact
 • Sofort

VindCD beoordeeld de kwaliteit van de aangeboden Cd’s en Lp’s als volgt:

Cd’s

 • Goed (G of G+) =  Duidelijk zichtbare lichte krasjes.
 • Zeer goed (VG+) = Geen of een enkel licht krasje.
 • Als nieuw (NM) = Geen krassen en boekjes ook netjes. De doosjes kunnen soms  wel gebruikerssporen hebben.
 • Nieuw (M) = Een Cd die nooit eerder gedraaid is. Deze zit vaak nog in de fabrieksverpakking.

De Cd’s die aangemerkt worden als ‘goed’ worden  bij twijfel op afspelen getest. Uitzondering hierop zijn de Cd’s  tot € 1,50 in de Koopjeshoek.

LP’s

 • M (Mint / Nieuw): Het vinyl en de hoes zijn nieuw en meestal in de fabrieksverpakking.

 • NM (Near Mint / Als Nieuw): Het vinyl bevat geen fouten en speelt perfect af, het vinyl is helder en glimmend, en het label is zonder beschadigingen. De hoes vertoont geen sporen van slijtage en ziet er bijna als nieuw uit. nm is de hoogste gradatie die word toegekend aan een geopende/gespeelde plaat.

 • EX (Excellent / Uitstekend): Het vinyl ziet er bijna perfect uit, maar kan heel kleine onvolmaaktheden bevatten, zoals minimale haarlijnkrasjes ( hoesvegen) die de kwaliteit van het geluid niet beïnvloeden. Het vinyl is helder en glimmend en het label is schoon en zonder beschadigingen. Hoezen hebben nauwelijks slijtage en verkeren in een uitstekende staat.

 • VG+ (Very Good + / Zeer Goed + ): Het vinyl vertoont sporen van gebruik, kleine krasjes, maar met minimaal effect op de kwaliteit van het geluid. Het vinyl ziet er nog steeds goed uit, het label kan kleine imperfecties vertonen, maar nog steeds schoon. Dit zijn de LP’s/singles die gebruikt zijn maar goed onderhouden. Bij hoezen zijn er sporen van minimale slijtage zichtbaar (vaak langs de randen), maar de hoezen verkeren wel in een goede staat. Er kan een plekje van een prijssticker op de hoes zichtbaar zijn, een klein geschreven naam, of een knipje in de hoes ( Bij Amerikaanse Cut-out lp’s).

 • VG (Very Good / Zeer Goed): Het vinyl heeft duidelijke krasjes die ruis of lichte kraak kunnen geven, maar de muziek niet overstemmen. Vaak is de ruis of lichte kraak het duidelijkst hoorbaar bij rustige stukken in de muziek. Het label en de hoes kunnen kleine scheurtjes, plakbandrestjes, een stickertje en/of handschrift bevatten maar is nog steeds acceptabel.

 • G+ (Good Plus / Goed +): Duidelijk gespeeld, flets en grijsgekleurd vinyl met diepere krasjes die afleidende geluiden maken tijdens het spelen (kraken etc.) De plaat speelt nog steeds zonder over te slaan, maar verkeert in een zeer matige staat. Het label kan duidelijk beschadigingen vertonen. De hoes  verkeert  in een slechte staat, met duidelijke slijtage, scheurtjes.

VindCD gaat deels weer open. Nu liever even wachten met het bestellen van verzamel cd’s. Door het in de war raken van de verkooplijst. Het gaat met name om het deel waar de verzamel cd’s vermeld staan. Door een foutieve sortering zijn de corresponderende baknummers niet meegenomen waardoor deze titels nu voor een nog groot deel nog niet terug te vinden zijn. Alles moet nu nagelopen worden om ervoor te zorgen dat dit deel van de lijst weer klopt. Helaas is de lijst ook als kopie opgeslagen en dat is balen. Bestel je als klant nu verzamel cd’s moet je hier heel lang op wachten. Het advies is dan ook om nu even alleen cd’s  van groepen of artiesten te bestellen totdat het probleem verholpen is.  Zodra er een update is vind je die op deze pagina.

Wat betekent Cut-Out en waarom wordt deze toegepast?

In de opname-industrie verwijst een uitsnede (cut-out) naar een sterk afgeprijsde of overgebleven kopie van een LP, 45-toeren single, cassettebandje, compact disc of ander item.

Toen lp’s het belangrijkste medium waren voor de commerciële distributie van geluidsopnamen, zouden fabrikanten de hoek omsnijden, een gat slaan of een inkeping toevoegen aan de rug van de hoes van onverkochte platen die door detailhandelaren werden teruggestuurd; deze “uitsparingen” kunnen vervolgens tegen een gereduceerde prijs worden doorverkocht aan platenhandelaren of andere verkooppunten. 45-toeren platen voor singles werden meestal met een gat door het label geboord, of met de stempel “CO”. Een speciaal gedeelte van een platenwinkel dat aan dergelijke items was gewijd, stond bekend als de cut-out bak of koopjesbak.

Toen banden en cd’s de lp’s verdrongen, veranderden de mechanismen voor het aangeven van een cut-out (uitsnede). Bij cassettes had men de neiging een gat te slaan of te branden door de behuizing en door het bedrukte inlegvel. Op cd’s (een praktijk die nog steeds voortduurt) wordt een gedeelte van verschillende grootte uit de rug van het doosje en de papieren tracklist gehaald. Andere methoden om cd’s te snijden zijn onder meer een gat door de barcode ponsen en een hoek van het voorste boekje afknippen.

Uitsnijdingen (cut-outs) worden doorgaans in de groothandel aan detailhandelaren verkocht als niet-retourneerbare artikelen, wat betekent dat de winkel ze niet voor terugbetaling naar de distributeur kan terugsturen. De markering dient ook om te voorkomen dat de detailhandelaar probeert het artikel met korting voor de oorspronkelijke volledige prijs te verkopen. Artiesten krijgen doorgaans ook geen volledige royalty’s voor cut-outs, aangezien ze worden verkocht tegen “promotie” -kosten, veel minder dan de reguliere verkoopprijs.

Afgezien van de fysieke schade aan de liner notes en/of de buitenverpakking, blijft de daadwerkelijke schijf (LP of CD) over het algemeen ongedeerd door het uitknipproces en klinkt precies hetzelfde als de oorspronkelijk verkochte opname.

Naast het gebruik door middel van een afgeprijsd artikel, wordt de uitknipmethode ook veel gebruikt door platenmaatschappijen om kopieën te markeren die voor promotioneel gebruik naar derden zoals radiostations en DJ’s zijn verzonden. Dit voorkomt dat ze via het retailkanaal worden geretourneerd voor terugbetaling.

Een soortgelijke uitschakelprocedure werd toegepast met het laserdisc homevideo-formaat en met de 8-track tapecartridge. Bij het laatste formaat werd meestal een klein kuiltjeachtig gat in het onderste labelgebied van de cartridge gebrand, meestal gemaakt met een verwarmde soldeerbout. De praktijk is ook uitgebreid naar dvd’s, Blu-ray-schijven en andere fysieke homevideo-formaten.

HDCD

 

HDCD staat voor High Definition Compatible Digital – een methode om 20-bit informatie op te slaan en weer te geven op een 16-bit systeem. Voor de betere kwaliteit is een cd-speler nodig die deze informatie kan extraheren, maar de schijfjes zijn wèl afspeelbaar op iedere cd-speler.

HDCD is veel aanwezig op de ‘betere’ audio-cdspelers, maar weinig cd’s gebruiken deze techniek.

De techniek is ontworpen en gepromoot door het kwaliteitslabel Reference Recordings.

In September 2000 is Pacific Microsonics overgenomen door Microsoft. Dit heeft er onder andere toe geleidt dat Windows Media Player 9 (en hoger) in staat is om het formaat te decoderen – af te spelen dus.

Technische Details
HDCD codeert 20 bits data in een 16 bits digitaal signaal door speciale dithering, audio filters en specifieke amplitude- en versterkings coderingen. In het ‘least significant bit’ van de 16 bits Red Book audio wordt een controle-signaal verstopt. Als een HDCD-decoder in een cd (of dvd) speler deze herkent, zal het als ook als hdcd worden gedecodeert; anders wordt het afgespeeld als normale cd.

“HDCD Peak Extension” past compressie toe in de pieken van het signaal dat hoorbaar is op een niet-hdcd systeem. Maar omdat de gebruikte HDCD encoders kwalitatief zo goed zij, zullen cd’s die ‘gemasterd’ zijn in hdcd altijd beter klinken – zelfs op niet hdcd spelers.

 


Hype-stickers zijn de hoesstickers die platenmaatschappijen gebruiken om specifieke nummers op een lp of cd te markeren of om de aandacht te vestigen op andere attributen, zoals Grammy Awards, meerdere lp’s en cd’s, muzikanten die op de opname voorkomen, enz.

VindCD koopt geen particuliere verzamelingen meer in. De reden hiervoor is dat er gebruik gemaakt wordt van vaste partners voor de inkoop  van tweedehands of nieuwe Cd’s en Lp’s. Ook daarbij zeer terughoudend gezien de enorme voorraad welke nog op de website geplaatste moet worden.

Een mini-LP is een cd-versie van iets dat oorspronkelijk werd uitgebracht als een 12″ (12 inch) vinyl-LP.

In veel gevallen is de verpakking superieur aan, of op zijn minst uitgebreider dan, de meeste vinylreleases. De reden hiervoor is dat veel vinyl-LP’s daaropvolgende vinylreleases waren inferieur aan de eerste vinylrelease (of misten in ieder geval enkele van de extra’s uit de eerste release – zoals ansichtkaarten, posters, songteksten enz.). Ze worden vaak “kartonnen hoezen” en “kartonnen hoezen” genoemd

. papieren hoezen” die uitsluitend van papier of karton zijn gemaakt (behalve de cd natuurlijk). Andere namen en afkortingen zijn onder meer: ​​”jpn lp sleeve cd” en “kami-jacket”. (De laatste hiervan is, denk ik, een indicatie dat ze worden door velen die ze verzamelen hoog gewaardeerd.)

Ze staan ​​ook bekend als “LP-replica’s”, omdat ze de neiging hebben om de originele verpakking van de eerste vinylrelease exact te repliceren.

Cd’s en Muziekcassettes

1 t/m 4

€ 3,95 (DHL)

€ 4,15  (PostNL)

5 of meer

€ 4,95 (DHL afhaalpunt)

€ 5,95 (DHL thuisbezorgd)

€ 6,95 (PostNL)

Gratis verzending vanaf € 50,-

Bij gratis verzending maken wij gebruik van DHL afhaalpunt of thuisbezorgd.

LPs tot 10 Kg

€ 4,95 (DHL Afhaalpunt)

€ 5,95 (DHL Thuisbezorgd)

€ 6,95 (PostNL)

 • Extra voordeel in onze koopjeshoek. Met Cd’s voor kringloopwinkel prijzen.

 • Veel aanbiedingen met flinke kortingen tot wel 50%.

 • Standaard 10% korting per mail na iedere bestelling.

 • Gratis verzending bij aankopen vanaf € 50,-

 • Snelle levering en zorgvuldige verpakking.